Reklame:

Amerikansk hyperbilmærke: “Vi har kørt 474 km/t”

Det er ikke helt 300 mil – eller 482 km/t – som SSC lovede for snart længe siden. Men amerikanerne hævder at være meget tæt på. 

Først sagde de, at de havde kørt 508 km/t. Men nærmest samme dag blev den påstand revet fra hinanden, og kort efter måtte SSC krybe til korset. Tuatara, som modellen er døbt, havde og har aldrig kørt 508 km/t.

Men det betyder ikke, at amerikanerne har givet op. Tværtimod. Det siges, at texanerne knokler for at nå derop. Alt sammen for at blive bilmærket med den hurtigste serieproducerede bil til dato. Og nu siger SSC, som står for Shelby SuperCars Inc., at man har kørt hurtigt på Kennedy Space Centers område i Florida. Godt nok ikke 508 km/t. Men ifølge SSC stod speedometeret på 474 km/t, da bilen havde kørt en distance på 3,7 kilometer.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Og havde de haft mere asfalt til rådighed, kunne bilen have kørt endnu længere. Det var i øvrigt på samme distance, at Hennessey fornyligt kørte 437 km/t. D et er ellers ikke fordi, at SSC Tuatara ikke har noget at have det hele i. V8-motoren, der er på svimlende 5,9-liter, har 1.768 hestekræfter.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?