Alpina B3: En “M3” der går 303 km/t


Kan du ikke vente på den næste BMW M3, så har Alpina måske løsningen

Den hedder D3 og er baseret på den nyeste generation af BMWs 3 Serie. Under hjelmen ligger en tre-liters rækkesekser med biturbo. Også fra BMW.

Alpina har dog sørget for, at motoren yder 462 hestekræfter og 700 newtonmeter. Og fremfor alt at den er fri for alt, hvad der hedder tysk gentlemens-aftale om topfarts-begrænsning.

250 km/t? Gå hjem, her kører vi 303 kilometer i timen, før der ikke er mere at give af. 0 til 100km/t er en spurt overstået på bare 3,8 sekunder. 0,1 sekund hurtigere end B3 Touring.LÆS OGSÅ: BMW-boss – Vi bygger ikke M-stationcars

Ligesom touring-udgaven er B3 Sedan udstyret med BMWs firehjulstræk, xDrive, der kan sende momentet mellem akslerne, hvis det er nødvendigt. B3 Sedan kan køres på fire måder; i Comfort+, Comfort og Sport, mens Sport+ for alvor strammer op til dans rundt i svingene.

19″ hjul er standardmonteringen, men 20″ er faktisk også en mulighed. Det samme er det sportsrat, som Alpina-folkene håndsyer med læder.

Alpina viser bilen frem på Tokyo Motor Show, der begynder i morgen 24. oktober og varer til 4. november.

 

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk