Reklame:

Alfa Romeo tager afstand fra mærkets nye bil til 20 millioner kr. – “Derfor har kunderne to valg”

33 Stradale er Alfa Romeos sidste superbil nogensinde med forbrændingsmotor. Og den er helt uhyggeligt dyr.

Der skal kun bygges 33 eksemplarer af den nye Alfa Romeo 33 Stradale. Og godt for det. For bilen er en dyr omgang. For ikke at sige rasende dyr.

Mediet Motor1 skriver, at køberne har betalt op mod 2,8 millioner dollar for hver deres bil. Omregnet til dansk valuta er det lige under 20 millioner kr.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Den slags er selvfølgelig før moms, registreringsafgift og alt muligt andet af statens djævelskab. Officielt har Alfa Romeo dog ikke sagt noget om prisen.

Men uanset hvad 33 Stradale koster, er det en bil med muskler. Og mange af dem. De kommer dog alle sammen fra Maserati.

LÆS OGSÅ: Christoffer vil forbyde lovligt racerløb – “Vi kan ikke byde folk det helvede”

Nemlig i form af en 3-liters V6’er med dobbelte turboer og ‘mere end 620 hestekræfter’. Hvis da ikke kunderne vælger den elektriske udgave, hvis drivlinje Alfa Romeo endnu ikke vil fortælle offentligheden om.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Alfa Romeo har dog travlt med at tage afstand fra forbrændingsmotoren. Under bilens præsentation i denne uge følte Alfa Romeos vicedirektør for at fortælle, at 33 Stradale altså ‘er mærkets sidste superbil med forbrændingsmotor’.

– Fra 2024 vil vi kun præsentere ny elbiler, og i 2027 stopper vi salget af biler med forbrændingsmotorer.

– Det er én af grundene til, at vi har valgt at give 33 Stradale-kunderne to muligheder (når det kommer til motorvalg, red.), siger mærkets vicedirektør og ansvarlige for det nordamerikanske marked Larry Dominique.

Reklameblok:


 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?