Alfa Romeo: Elbil-looket giver INGEN mening


Elbilers design som vi kender det – lidt kikset i det – er der absolut ingen grund til, siger Alfa Romeos designchef.

Elbiler er og har aldrig været specielt ophidsende at se på. Selvom der selvfølgelig er undtagelser. Elbilerne er i mange tilfælde – i mangel af bedre beskrivelse – rigtig ‘elbils-agtige’. Du er i hvert fald ikke i tvivl, om hvad der er en elbil og hvad der ikke er.

Men sådan behøver det ikke være. Faktisk er der ingen grund til, at elbiler ser ud, som vi forestille os dem. Det mener Alfa Romeos designchef Alejandro Mesonero-Romanos i hvert fald. Det fortæller han i et interview til Top Gear.

Han slår stregerne for et mærke der har tænkt sig at blive helt elektrisk allerede i 2025. Men derfor er der ingen grund til at se ‘elektrisk ud’.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Elektrificering ændrer den måde, bilen køre på. Mens den karakter, stilen og værdierne forbliver de samme. Men at bilerne skal se ‘elektriske ud’ er der efter min mening absolut ingen grund til, forklarer han.

Det er designernes største problem
Hos Alfa Romeo er der ikke nogen, der kommer til at sige: ‘Okay, hør her! Vi har en elbil – og derfor skal den se anderledes ud.’, lover designchefen.

Sådan gør de hos BMW, mener designchefen. Tyskerne vil nemlig gerne signalere, at deres elbiler er ‘noget andet’. Men det kommer Alfa Romeo altså ikke til. Især ikke i en fremtid, hvor alle bilmærker – hvis man spørger hos italienerne – alligevel kun vil have elbiler på programmet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Alejandro Mesonero-Romanos mener da også, at det bliver bilmærkernes største udfordring fremover. Altså at få designerne til at lade være med at tænke over, at de slår stregerne til en elbil, og at den derfor skal se sådan ud.

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk