Al Capones skudsikre Cadillac kan blive din


Han er for længst død og borte. Men bilen, som verdens mest berømte gangsterboss lod sig fragte rundt i, lever endnu.

Bilen i artiklen her er en Cadillac V8 fra 1928. Men ikke hvilken som helst Cadillac V8 fra 1928. Ud over at den har tilhørt gangsteren Al Capone blev den for snart et helt århundrede siden ombygget uden budget.

Det betød blandt andet, at Cadillac øgede V8’erens slagvolumen fra 5,1 til 5,6 liter og gav bilen en tre-trins manuel gearkasse. Måske fordi Al Capone ville være sikker på, at han både kunne køre fra ordensmagten og sine rivaler i underverden. Også selvom om bilen var skudsikker og derfor vejede temmeligt meget mere end en almindelig Cadillac af samme årgang.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Alle glas i bilen er skudsikkert. Men sideruderne kan stadig rulles ned – manuelt, selvfølgelig. Al Capone fik også bygget bilen om på en måde, så det bagerste glastag kan løftes af. På den måde kunne hans livvagter skyde efter eventuelle forfølgere.

Betalte den dobbelte pris
Panserbeklædning er dog bilens eneste partytrick. Det forlyder også, at Al Capone fik gjort bilen brandsikker. Det øgede Cadillac’ens vægt ed 1.360 kilo. Historien går, at gangsterbossen fik en lille karosserimager i Chicago til at udføre arbejdet på bilen.

Ses vi til Auto Show?


Men da værksted havde en åben facade ud mod gaden, skulle alt arbejde foregår i lukket baglokale. På den måde ville Al Capones rivaler ikke ane uråd. Til gengæld betalte gangsteren den dobbelt pris for arbejdet.

Al Capone blev arresteret i 1929. Samme år blev to af hans Cadillac V16 beslaglagt. V8’eren var dog ingen steder at finde for politiet. Først mange år efter Al Capones dukkede bilen igen op til overfladen. For ti år siden blev bilen solgt for 341.000 dollars. Men de seneste to år har den stået til salg for tre gange så meget hos Celebrity Cars i Las Vegas.

Det er i øvrigt samme forhandler som i flere år har haft den BMW E38 750iL, som rapperen Tupac død i, i 1996, stående i årevis.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk