Sure aktivister smadrer bil-skilte i ‘klimaets navn’ – “De skal forbydes”

Verden over hævder en gruppe aktivister at stå bag hackerangreb på en række bilreklamer.

Toyota er blevet ramt. Det er BMW også. Og det er nogle klimaaktivister der står bag. Eller det hævder grupperne The Subvertisers’ International, Brandalism og Extinction Rebellion i hvert fald selv.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

LÆS OGSÅ: Aktivister limer sig fast til Ferrarier på biludstilling – “ALLE bilreklamer skal forbydes”

Aktionen, der blot er det seneste i en række aktivist-angreb rettet mod bilindustrien, vandaliserer en række bilreklamer rundt om i verden. Blandt andet i Tyskland, Belgien og England.

Vil forbyde bilreklamer
Med de angivelige ‘hackerangreb’ har aktivisterne ændret en række bilreklamers budskaber markant. Blandt andet står der nu på en reklame i Belgien, at ‘Hr. Toyota (det er en stavefejl, Toyotas øverste chef hedder Aiko Toyoda, red.) siger, at “klimaet kan rende ham”.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Alle de hackede reklamer er desuden ledsaget af aktivisternes hashtag ‘BanFossilAd’. Ifølge aktivisterne bør det nemlig ikke være tilladt at bringe bilreklamer.

Et andet sted bliver BMW beskyldt for at blæse på og være ligeglade med klimaet. Aktivisternes hackerangreb er sket i forbindelse med den 100. udgave af European Motor Show som i disse dage finder sted i Bruxelle.

Reklameblok:

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk