Aftale på plads: Politiet skal køre Volvo

Svensk politi benytter allerede Volvo V90, som deres danske kolleger nu også skal over i

For politiets hundeførere bliver det et farvel til Ford Mondeo og goddag til Volvo V90.

Special-udviklede Volvo V90’ere er på vej ud i flåden af danske politibiler. Det sker efter, at Volvo har vundet udbuddet på leveringen af nye biler til hundeførerne i dansk politi.

Dermed vinker ordensmagten farvel til et årelangt partnerskab med Ford, der senest har leveret Mondeo’er til hundeførerne i politietaten.

LÆS OGSÅ: 1 af 1 – her er verdens mest sjældne Skyline R34 GT-RAt det netop blev V90’eren, der blandt bud fra ni andre bilmærker vandt udbuddet, skyldes ifølge dansk politi en række udvalgte parametre, som man har vægtet.

Blandt andet har V90’erne en øget åbningsvinkel på bagdørene, forstærkede bremser og en undervogn, der er særligt tilpasset udrykningskørsel med tungt læs.

Derfor faldt valget på Volvo V90
Desuden kan bilerne efterlades aflåst med motoren i tomgang. Desuden er en opbygning af hundeburene, som sikrer, at de ikke presses ind i kabinen ved påkørsel bagfra, med i tilbudet fra Volvo, skriver dansk politi.

– Hundeførerne har haft mulighed for at komme med deres faglige input undervejs i processen, og det er jeg rigtig glad for. Blandt andet har hundevelfærden været et vigtig parameter. Eksempelvis i forhold til, hvor højt hundene skal springe for at komme ind i bilen. Men generelt har der været behov for at få en ny og mere tidssvarende hundebil, der kan leve op til de forventninger, der er til en hundepatrulje i dag, udtaler medlem af Politiforbundets forhandlingsudvalg, Michael Bergmann Møller, i en pressemeddelse.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk