Afsløring: Elon Musk vidste, at Tesla løj – “Ok at smøre tykt på”

Interne mails viser, at den øverste chef udmærket var klar over, at der blev fusket med en video fra 2016.

Teslas chef for selvkørende teknologi har indrømmet, at mærket i 2016 iscenesatte et scenarie, så det så ud, som om en Model X kunne køre selv. Det, siger chefen, nu var og har ikke siden været tilfældet.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

LÆS OGSÅ: Top Gear-vært overvejer at trække sig

Faktisk kørte bilen galt flere gange under optagelserne. Og nu viser interne mails, at chefen for det hele, Elon Musk, udmærket var klar over, hvad der foregik dengang. Tesla-ingeniøren med ansvaret for den selvkørende teknologi står ikke tiltalt for noget i forbindelse med den retssag, som kører i øjeblikket, men en række mails understøtter hans forklaring.

– Jeg vil bare lige gøre det soleklart, at det er alle topprioritet at få noget fantastisk ud af Autopilot-demovideoen, skrev Musk i en mail til visse af Teslas ansatte, som Bloomberg refererer.

Reklameblok:– Når det nu er en demonstration, er det ok at smøre lidt tykt på. Resten kan vi rette med opdateringer senere hen. Jeg fortæller verden, at bilen bliver i stand til at køre selv. Og ikke at den kan gøre det.

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk