Annonce:

Afsløret: Tesla køber sig til bilisters tavshed

Ligesom i Danmark nægter Tesla at efterkomme det svenske Ankenævn for Bilers afgørelser. I stedet køber bilmærket sig til bilisternes tavshed.

Tesla køber sig til bilisters tavshed i klagesager. Det afslører det svenske medie Vi Bilägare.

Tesla har ved flere lejligheder nægtet at efterkomme afgørelser fra den svenske klagenævn (ARN). I stedet har de indgået forlig med kunderne, som indebærer tavshedspligt.

Det betyder, at bilejerne ikke offentlig må fortælle om deres sager.

Artiklen fortsætter efter annoncen:

– Jeg må desværre ikke sige noget, det er alt, hvad jeg har at sige, siger en af Tesla-ejerne, der har underskrevet en fortrolighedsaftale.

At følge afgørelser fra ARN er en anbefaling, men ikke et lovkrav. Men langt de fleste bilmærker, værksteder og forhandlere i Sverige vælger ifølge industripraksis at følge ARN-afgørelserne.

Nu afslører Vi Bilägare, at Tesla i otte forskellige tilfælde har nægtet at efterkomme udvalgets afgørelser, og at mærket i flere tilfælde har købt kundernes tavshed gennem forlig og fortrolighedsaftaler.

I de seneste fire år har Tesla haft succes i de fleste tvister i flere omgange. Men 22 gange har Tesla tabt sagen i ARN, og kunden har fået medhold.

Artiklen fortsætter efter annoncen:

I 14 af disse sager har Tesla efterkommet beslutningen. Men i otte tilfælde har bilmærket i stedet valgt at nægte at følge nævnets afgørelser. De er derfor på Råd & Röns sortliste og må ikke længere annoncere på handelssiden Blocket.

Også herhjemme er Tesla havnet i det såkaldte ‘udhængsskab’, som udstiller bilforhandlere, værksteder og bilimportører, der ikke efterkommer Ankenævn for Bilers afgørelser.

Tesla er fortsat det eneste bilmærke, der har optrådt på listen.


I en af de svenske sager modtog en kunde forkerte døre til deres Model 3 fra 2020. Men Tesla hævdede, at døren passede inden for de officielle fabriks-specifikationer.

I et andet tilfælde bestilte en ejer sin Model Y med tillægstjenesten “Opgraderet Autopilot”. Noget der i Danmark koster mere end 50.000 kroner. Men en måned efter købet virkede den udvidede fartpilot stadig ikke.

ARN besluttede derefter, at Tesla skulle refundere det beløb, bilisten havde betalt for ekstraudstyret. Men selvom det ikke blev leveret, nægtede Tesla.

Da Vi Bilägare spurgte Tesla, hvorfor de ikke fulgte ARNs beslutning, svarede de, at de ikke ønskede at kommentere individuelle kundesager af respekt for GDPR-reglerne.

Men da Vi Bilägare i stedet kontaktede en af de berørte kunder, viste det sig, at Tesla i stedet havde lukket sagen med et forlig, der gav kunden mundkurv på.

Annonce:

– Jeg må desværre ikke sige noget, det er alt, hvad jeg har at sige. “Jeg har afgjort med Tesla,” siger en af de berørte bilejere til Vi Bilägare.

Tak fordi du læste med.
Læs flere artikler efter annoncerne:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Læs også

Populære

Annonce:

Få vurderet din bil - gratis!

Auto Show Annonce

Nyheder til dig

Flere populære artikler

Læs også