Hundredevis af nummerplader afvist: “De er for grove”

Foto: Musa Haef

Danmark er ikke det eneste land, hvor du kan betale dig fra at køre rundt ønskeplader. Faktisk er det ret almindeligt med personligt prægede nummerplader – ikke alle er dog lige gangbare. 

I Danmark må du ikke skrive hvad som helst på en ønskenummerplade. Heller ikke selvom du betaler en formue for retten til netop den bogstave/tal-kombination.

Sådan er det også i USA. Vi kan bare tage Florida som eksempel. Her afviste statens motorkontor mere end 500 forslag til ønskeplader sidste år.  Ligesom i Danmark må en nummerplade nemlig ikke kunne opfattes som anstødelig. Alligevel prøver bilisterne at gøre diverse krumspring. Nogle mere kreative end andre.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Blandt de afviste nummerplader er kombinationer som: 6PORN9, T BUNDY (en seriemorder-reference, red.) , BASTARD, WASSZUP, 4FXSAKE, B1TCH, DAMG00D, EC5TA5Y, DRUGMAN (super kreativt, red.…), FAAART (mon den var gået i Danmark?, red.), H0TSX, JEWCAT, JEEPAF, M3TH og USEXYFM.

I et interview med UPI fortæller en talsmand for Floridas motorkontor, at man kan afvise en hvilken som helst nummerplade. Men i princippet sorterer man kun ‘de mest stødende fra’.

KLIK ‘NÆSTE SIDE’ for at se den komplette liste af afviste nummerplader

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk