Advarsel: Hybridbiler er de nye brandbomber

Arkivfoto: presse-fotos.dk

En ny undersøgelse peger på, at hybridbiler kan værre i større risiko for at brænde op, end eksempelvis elbiler er det.

Hybrid og – rene benzinbiler er større brændfælder end eksempelvis elbiler er det. Det peger en ny undersøgelse, som sitet AutoInsuranceEZ, har foretaget.

Undersøgelsen er baseret på tal fra de amerikanske trafikmyndigheders statistikenhed og bilproducenternes tilbagekaldelser. Og når man ser på tilbagekaldelserne, så er det særligt her, at de brændende hybridbiler dukker op.

Ud af 100.000 solgte biler er 3.747 hybridbiler tilbagekaldt på grund af brandfare. For benzinbiler er det tal 1.529, mens det for elbilernes vedkommende kun drejer sig om 25 biler, konkluderer undersøgelsen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:I september sidste år skulle der hele 40 brandmænd til for at slukke en brand i en hybridbil i Hellerup. Bilen brændte så voldsomt, at en robot måtte hjælpe til med at trække bilen ud af den parkeringskælder, hvor den stod parkeret.

Flere billeder: presse-fotos.dk

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk