Advarsel – denne bøde forfølger dig

foto: presse-fotos.dk

Det er en rigtig dårlig idé at ignore udenlandske fart-eller pbøder, advarer FDM det danske feriefolk.

flere billeder: presse-fotos.dk

Bøden forfølger nemlig bilisten – altså så længe den ikke er betalt. For hverken politi eller p-vagter holder ferie. Heller ikke i udlandet.


– Hvis man undlader at betale en bøde, skal man ikke forvente, at man slipper for den. Nu har det i nogle år været sådan, at de udenlandske myndigheder kan få oplyst, hvem der ejer den pågældende bil i Danmark, fortæller Dennis Lange, der er chefkonsulent ved FDM ifølge Ekstra Bladet.

Det er i nogen år været sådan, at udenlandske myndigheder kan få oplyst, hvem der ejer en bil i Danmark, oplyser chefkonsulenten.

Tjek ALTID bøden
Helt konkret betyder det, at bøden lander på din danske adresse, hvis du dummer dig i udlandet. Og ignorere du den, bliver den kun dyrere.

I sidste ende kan det have konsekvenser for fremtidige indrejsemuligheder i det pågældende land. Altså hvis bøden ikke betales.

Omvendt mener FDM også, at det altid er en god idé at tjekke bøden. Bilister skal selvfølgelig kun betale bøder, hvis der er noget om det.  Dennis Lange oplyser, at der for nogle år siden var tilfælde fremme med danskere som fik tilsendt falske eller forkerte bøder.

Men er bøden korrekt er der altså kun én ting at gøre – betal!

 Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk