ABT’s Audi RS6 er hurtigere end R8 V10

Vil du have superbil og praktisk familieflytter i ét, er det ABT, du skal spørge om en Audi RS6

Med 600 hestekræfter og 800 Nm fra en fire-liter twinturbo V8 er den nyeste Audi RS6 ikke en familieflytter, man spøger med i trafikken.

Og dog – for tunerne ABT Sportline har tilsyneladende ikke været særlig imponeret. Ved at fordre bilen med deres eget-udviklet motorstyrings-software er det da også lykkedes dem at hente ekstra 100 hestekræfter og 80 Nm ud af motoren.

Ikke alene barberer det 0.3 sekunder af tiden fra 0-100 km/t, der nu er overstået på 3,3 sekunder i stedet for 3.6 sekunder. Det gør også stationcaren til et hurtigere missil end Audi R8.


LÆS OGSÅ: Fast and Furious 10 bliver til to film

Se det for dig; pakket med et sæt unger på bagsædet og et proppet bagagerum vil du stadig kunne hænge på den på alle måder større 5.2-liters V10’er. Bilen, der deler mange komponenter med Lamborghini Hurácan, skal nemlig bruge 3,4 sekunder på at ramme de 100 km/t fra 0.

Ikke at det nogensinde kommer til at ske, men at det muligt, er også nok. I hvert fald for os.

Andre ændringer på ABT RS6’eren er det småt med. Men vi forventer, at de viste mega-hjul på billederne herunder er på ekstraudstyrslisten.

Er en RS6 ikke det, du tænder mest på – er det også tilladt at udforske tuneres konfigurator. Her kan du bl.a få 300 hk ud af VAG-familiens nyeste medlem, Cupra Ateca.


Reklame: