ABT tuner fire nye Audi RS-modeller – RS6 får 700 hk


Audi kan knap nå at spytte en ny RS-model ud, før ABT har et tuningskit klar

Der er Audi RS, og så er der en ABT Sportline-tunet Audi RS. Eller dem er der faktisk mange af. Og der bliver kun flere af dem.

Senest har tuneren fra Kempten i Tyskland sendt hele fire, nye kits på gaden. Det drejer sig om mere power til Audis nyeste RS-modeller: RS 4, RS 6, RS 7 og SUV’en RS Q8.

‘Jeg ser frem til enhver ny RS-model, for det er det ypperste, Audi kan præstere. Så jeg glæder mig til at se, hvor højt vi kan hæve barren, forklarer ABT-chef Hans- Jürgen Abt.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Indtil videre er det lykkedes ham og de andre ABT-gutter at få 510 hestekræfter og 660 Nm ud af den nyeste RS 4 – den med 2,9-liters, bi-turbo-ladet V6’er. Det er meget præcist 60 hestekræfter og 60 newtonmeter mere end fabriksbilen.

LÆS OGSÅ: Verdens hurtigste VW Caddy har lattergas og….640 hk

Endnu mere spændende bliver det dog, når der står RS 6, RS 7 og RS Q8 på kølergrillen. For så er der en fire-liters V8 med dobbelte turboer at lege med. Her er det lykkedes ABT at hente 700 hestekræfter og et færge-værdigt moment på hele 880 Nm ud af maskinen. 100 hestekræfter og 80 Nm mere end Audi selv synes er rigeligt.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

Samtidig er det mere end en fordobling af ydelsen i den første Audi RS, RS2 Avant fra 1994. Sådan én så ABT selvfølgelig også på dengang for 26 år siden.

Den 2,5-liters rækkerfemmer fik ABT med en større turbo, nyt udstødningssystem og modificeret knastaksler til at yde 360 hestekræfter mod fabrikkens 315 styk.

Så længe Audi har produceret RS-modeller, lige så længe har ABT tunet dem. Den første RS2 Avant hævede man fra 315 til 360 hestekræfter

 

 

Reklame-video: