ABT S8 klarer 320 i timen


Der er gået mode i at kalde produktlinjens flagskib for noget med plus. Apple gør det. Det samme gør Audi med deres S8 top-variant med V8’er. Og nu har tunerne fra ABT haft rodet så meget med det tyske luksus-missil, at det er på sin plads med et ekstra plus. Audi S8 Plus Plus, lyder det dumt?

LÆS OGSÅ: SE KÆMPE-GALLERIET FRA THE CAPE TOWN MOTORSHOW

Dumt eller ej, så er en forlængelse af modelnavnet i hvert fald berettiget. Fra fabrikken er den overdådige Ingolstadt-kreation udstyret med en 605-hestes stærk V8’er på fire liter. De mange kræfter sender den store Audi fra 0-100 km/t på beskedne 3.8 sekunder. Som en del af en gentlemen-aftale de tyske bilfabrikker i mellem er topfarten som vanlig begrænset til 250 i timen i standard-vognen, altså!

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
boosted_nytbanner

For da ABT var færdig bilen, kom der for alvor spræl i V8-aluminiumet under hjelmen. 708 hk og 840 har de tyske tunere trukket ud af den v-formede konstruktion. Officelt sender det sprinten fra 0-100 km/t ned i luftlagende omkring 3,5 sekunder. Men det kørte amerikanerne fra Motortrend faktisk allerede i den normale S8 med 520 heste. Derfor er den disciplin nok overstået på noget, der nærmere ligner spændviden indenfor to-sekunders området. Tophastigheden lider ikke under nogen form for begrænsninger, så den rammers først ved 320 km/t.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


LÆS OGSÅ: SYV FEDE SLÆDER, DER ER SPECIAL EDITIONS ONLY

Må du bare eje en ABT-S8, smider tunerne selvfølgelig et nyudviklet udstødningsystem oven i handlen. Fælgevalget står mellem størrelserne 20″, 21″ og 22″. Autobahn-raketten er naturligvis sænket 25 millimeter i forhold til originalen.

Der er altså ingen grund til at være muggen over, at Audi aldrig har præsenteret en RS8. Se billederne af vilddyret i galleriet herunder

 

 

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk