19-årig skal i fængsel efter gaderæs – men han kørte ikke bilen


En 19-årig mand skal 20 dage i fængsel efter et ulovligt gaderæs. Det selvom han slet ikke kørte bil.

At lukke en motorvej ned for at bruge den til ulovligt gaderæs skal koste en 19-årig mand tyve ubetingede dage bag tremmer. Det afgjorde en dommer ved ved Retten i Hillerød torsdag i sidste uge. Sagen er speciel, fordi den 19-årige er blevet dømt, selvom han faktisk slet ikke sad i nogen bil.

I stedet er han dømt for at agere såkaldt “starter” – personen der sender bilerne afsted mod hinanden – da en gruppe unge tilbage i februar afspærrede et stykke af Frederikssundsmotorvejen. Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

På strækningen havde en større gruppering samlet sig, men mange nåede at stikke af, inden politi kom helt frem til stedet. Den 19-årige “starter” kom dog ikke så langt. Og torsdag blev han altså dømt efter færdselslovens bestemmelser om vanvidskørsel. Det hører kap- og væddeløbskørsel, som ræset på offentlig vej kaldes i lovens forstand, nemlig ind under.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Ifølge Københavns Vestegns Politi er det første gang, at en person dømmes for vanvidskørsel uden selv at sidde bag rattet.

– Dommen understreger, at det ikke kun er strafbart at køre vanvidskørsel, men også at medvirke til, det finder sted, siger specialanklager Charlotte Møgelhøj, som førte sagen i byretten.

Flere billeder: presse-fotos.dk

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk