Årets hurtigste brugte bil til salg: 36.000 hk og 1.000 km/t

Aussie Invader III
Foto: Carsales.com.au

Nej, vi har ikke skrevet forkert. Den er god nok. 36.000 hestekræfter!

Er du træt af at diskutere med gutterne om, hvem der har den hurtigste bil med flest hestekræfter? Nu kan du endelig lukke munden på dem en gang for alle med den her brugte ‘bil’, der er til salg hos Carsales.com.au.

Rosco McGlashan er en australsk dragrace-legende, der blandt andet har bygget en motorcykel med V8-motor og en gokart med jetmotor, der kunne klare en tophastighed på 407 km/t.


Senere begyndte han at bygge projektet Aussie Invader, der skulle deltage i de officielle LSR-konkurrencer. LSR står for land speed record. Så bilen Aussie Invader II blev bygget og klarede hele 802 km/t tilbage i 1994.

Årets efter forsøgte han at komme over 1.000 km/t, men bilen kom ud af kurs og ramte tidtagningsudstyret. Skaderne på bilen var dog så omfattende, at den måtte skrottes. Derfor blev Aussie Invader III bygget.

Aussie Invader
Foto: Carsales.com.au

Med samme motor som den forrige bil. Hvilket betød en SNECMA 9K-50 Atar jetmotor, som yder hele 36.000 hk. Og blev det så til en rekord? Nej, Rosco nåede ganske vist over 1.000 km/t, men ikke begge veje, som det hedder sig ved officielle rekorder. Og kort efter kørte Thrust SSC 1.229 km/t.

Nu er Aussie Invader III så til salg for 550.000 dollars. Og i annoncen hos Carsales.com.au står der:

“This Aussie Invader III is highly collectible and an investment piece of Australian history, ready to be appreciated as a showpiece, this LSR powered Jet would be the cornerstone to any collection”.

Hvem kommer først?Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk