A’ hva’?! En salamander lukker nyt motorsportsanlæg

Foto: facebook.com/motorsportcenterfyn

Efter tre års byggeri stod  Motorsport Center Fyn klar i marts i år – men nu har et klagenævn afgjort, at anlægget ikke må bruges.

Der lever én fredet salamander i området, hvor Motorsport Center Fyn ligger. Derfor må det ellers nyopførte anlæg ikke længere bruges. Det har Planklagenævnet afgjort.

Ni måneder efter, anlægget er åbnet, har man således afgjort, at Odense kommunens miljørapport og lokalplan ikke tager hensyn til den ene ‘store vandsalamander’, der lever i området, lyder vurderingen ifølge TV2 Fyn.

Dermed forsvinder det lovgrundlag, som motorsportsanlægget hidtil har stået på.Salamander skal krydse banen
Konsekvenserne af afgørelsen skal drøftes efter nytår.

– Det er en sag, som har været længe undervejs. Nu skal vi først og fremmest have tid til at læse afgørelsen igennem, så vi kan vurdere den videre proces. Vi har brug for at afdække alle muligheder grundigt, før vi melder yderligere ud, fortæller Boie Skov Frederiksen, der er afdelingschef i Bæredygtighed og Mobilitet, By- og Kulturforvaltningen, i en pressemeddelelse.

Hele balladen skyldes, at Planklagenævnet har vurderet, at salamanderen ikke har mulighed for at krydse baneanlægget i fem ud af ugens syv dage, fordi det er her, banen er åben.

Ovenikøbet har anlægget åbent til kl. 22 – og dermed på nogle dage af året åbent til efter solnedgang hvor det ‘vurderes, at den store vandsalamander antages at være aktiv, og hvor den eventuelt har behov for at forcere baneanlægge”.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk