A’ hva’? 35 år gammel Saab koster mere end en ny Corvette


Okay, Saab’en har kun kørt 395 kilometer, siden den forlod samlebåndet. Men alligevel… 

Se det her scenarie for dig. Du køber en ny Saab 900 Turbo i 1987. Du flotter dig, så det er en rød cabriolet. Og så lader du den ellers bare stå og stå… og stå. Lige indtil du 35 år senere kan sælge den for mere end nyprisen på en Corvette Z06.

Bevares, begge beløb skal tælles i amerikanske dollar. Og amerikanerne kæmper langt fra med samme latterligt høje afgiftstryk, som de danske bilister gør. Men de 106.000 dollar svarende til 778.000 danske kroner, som Corvetten koster i USA, er – uanset hvordan du vender og drejer det – stadig en slags penge. Og mange af dem.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Måtte bruge lidt mere end det halve
Men køberen af den krisebær-røde svensker har betalt endnu mere. Helt præcis 145.000 dollars, hvilket svarer til lidt mere end en million kr. Og hvorfor? Jo, fordi den første tur, han kørte med kvinden – der i dag er hans kone – foregik i en rød Saab 900 Turbo cabriolet.

Og så var det tilmed køberens første bil dengang. Nu ejer han så en anden. Omend han med garanti har betalt meget mere for den svenske bil denne gang. Hvordan han er sluppet afsted med købet, er en helt anden sag.

Ifølge ejeren selv gav konen ham nemlig ‘kun’ lov til at bruge 80.000 dollars. Knap 600.000 kr. Det endte med at blive noget dyrere for beskedne 160 hestekræfter.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk