VIDEO: Tesla Model Y opnår topkarakter i crashtest


Euro NACP har smadret en Tesla Model Y i sikkerhedens navn. Og det er ikke noget at sætte en finger på.

Fem stjerner. Eller det samme som topkarakter. Det er, hvad Teslas SUV, Model Y, netop har opnået i en crashtest udført af europæiske EuroNCAP. Sikkerheds-instituttet har smadret biler for at teste deres sikkerhed siden december 1996.

Spoler man 26 år frem, har elbilerne vundet frem, også når det kommer til sikkerhed. Resultatet i Teslaen betyder, at den amerikanske elbil gør det lige så godt som Mercedes EQS der fik en femstjernet bedømmelse i december sidste år.

Stjerne har Teslaen – ligesom alle andre biler Euro NCAP har ødelagt – fået på baggrund af bilens evne til at beskytte sine passagerer. Voksne som børn. Men instituttet kigger også på bilernes sikkerhedssystemerog opførsel ved sammenstød med cyklister og fodgængere.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
I alt testede Euro NCAP syv biler i denne omgang. Og i den modsatte ende skuffer Hyundais bybil i20. Koreaneren må på grund af en mindre god nødbremse, og en airbag mellem forsæderne – som er sparet væk – nøjes med fire stjerner. Et ærgerligt kompromis med sikkerheden kalder FDM det.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk