92-årig bag rattet – snittede anden bilist

En 92-årig mandlig bilist var lørdag til stor fare for trafikken i Køge.
Arkivfoto: presse-fotos.dk

En 92-årig bilist snittede en modkørende og kørte mod færdselsretningen, inden en patrulje lørdag fik stoppet den ældre mand fra Køge.

Flere billeder: presse-fotos.dk

Førhen skulle alle bilister over 75 år til et lægetjek hvert år, hvis de ville beholde deres kørekort. Sådan er det ikke længere.

Et eksempel på hvilke konsekvenser den beslutning kan have ført med sig, fik bilister i Køge lørdag formiddag. Omkring kl. 09.45 rykkede en patrulje nemlig ud til et færdselsuheld, som en 92-årig mand fra lokalområdet var impliceret i.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
LÆS OGSÅ: Ung mand får fængselsdom for at køre om kap med 229 km/t ved Køge

Det fremgår af døgnrapporten.

Forud for at patruljen fik fat i den ældre herre lå desværre en kørsel, der lod meget tilbage at ønske. Først snittede den ældre mand en modkørende bilist. Det gik udover modpartens ene sidespejl. Så kørte den ældre mand mod kørselsretningen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Efterfølgende fik den 92-årige også forvildet sig op på en cykelsti, før han igen kom over i den forkerte vejbane. Formentlig fordi han missede et venstresving, vurdere politiet.

Vidner kunne fortælle politiet om den ældre mands kørsel. Han var dog ædru og i besiddelse af et gyldigt kørekort. Omend han nok kan forvente at høre mere fra politiet, som valgte at køre manden hjem og underrette hans pårørende.

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk