911’eren er mere pålidelig end Toyota Corolla

Foto: Porsche

En Toyota Corolla kan du ikke slå ihjel. Men det kan du sådan set heller ikke med en Porsche 911, viser en ny undersøgelse.

En Porsche 911 af i dag er næppe nogen simpel bil. Men det rokker ikke ved, at tyskerne har fundet ud af fylde modellen med supersoild teknik. Faktisk viser de seneste opgørelser fra USA, at 911eren er mere pålidelig end selv en Toyota Corolla.

Bag tallene ligger rapporteringer om problemer med biler, som analysefirmaet J.D Power har indsamlet hvert år siden 1989. Her ser man på antallet af problemer, som de amerikanske bilister melder om i løbet af et år. Hver ny analyse tager udgangspunkt i tre år gamle biler. Konkret er listen baseret på antallet af fejl, mangler og problemer pr. 100 biler.

LÆS OGSÅ: HER ER BILEN, POLITIET SKAL KØRE I DE NÆSTE 7 ÅR

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det vil altså sige, at den seneste analyse tager udgangspunkt i biler fra 2019. Og her ligger 911eren sig klart i spidsen. Analysen finder ‘kun’ frem til 94 problemer pr. 100 biler i Porschens tilfælde. Dermed er sportsvognen fra Stuttgart den mest pålidelige bil på det amerikanske marked for andet år i træk. Og faktisk er det tredje gang inden for de sidste fire år, at 911eren er befinder sig i det luftlag.

Det betyder samtidig, at 911eren er foran biler som Toyota Corolla og Mazda MX-5. Modeller som ellers alle dage har haft ry for at være bundsolide. Men hvor står det værst til? Underligt nok skraber Volvo bunden. Det samme gør RAM, før Land Rover indtager analysens absolutte bundplacering.

Det ændrer dog ikke på, at det samlede antal af fejl stadig er på vej ned. Bilerne bliver altså – selvom de generelt fyldes med mere og mere teknik – stadigt mere pålidelige, finder undersøgelsen.

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk