8.000 bilister knaldet i kæmpe fartkontrol

Ca. 8.000 bilister kan se frem til hilsen fra ordensmagten efter en landsdækkende hastighedskontrol i forrige uge.

For store dele af færdselspolitiet stod den på landsdækkende hastighedskontrol i uge 39. Og det var ikke småting, ordensmagten lagde øjne og øre til.


Resultaterne viser nemlig, at politiet målte intet mindre end 7.800 bilister til at køre for stærkt, det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Travl weekend – Over 350 bilister sigtet ved ulovlig gaderæs


– Mere end 7800 sigtelser for at overskride hastighedsbegrænsningerne på en uge er rigtig mange. Når man tager et aktivt valg om at køre for hurtigt, tager man ligeledes et aktivt valg om at udsætte sig selv og andre for fare. Farten dræber, og farten er et problem for trafiksikkerheden, siger Christian Berthelsen, politiassistent ved Rigspolitiet Nationale Færdselscenter.

Fart og antal dræbte hænger sammen
Ud af de næsten 8.000 kontroller tegnede de 2.600 sig for overtrædelser af hastigheden i byzoner. Mens 1.300 bilister kørte for stærkt på landevejene. 1.200 gav for meget gas på motorvejene og endelig kørte 2.500 bilister for stærkt i områder, hvor der var skiltet med vejarbejde.

– Med så mange sigtelser, kan der vist ikke være tvivl om, at dette område fortsat kræver politiets opmærksomhed. Når hastigheden sættes i vejret, øges både den strækning, som bilen kører, inden føreren reagerer, og bilens bremselængde. Der er således en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne – og vi arbejder hver eneste dag for at nedbringe antallet af disse, siger Christian Berthelsen.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk