“73”-emblemet vender tilbage på AMG’er med 800 hk

Dengang, emblemer faktisk stod for noget, betød 73 på Mercedes-sprog 7.3-liters V12. 

Sådan vender betegnelsen dog ikke tilbage, skriver Motor1. I stedet skal ’73’ genoplives på de kommende hybrid-monstre fra AMG.


Helt nøjagtigt menes 73-betegnelsen at vende tilbage med tilføjelsen af et lille ‘e’. 73e bliver dermed det, Mercedes-AMG kalder sine kommende topmodeller.

Nogle af dem har vi her på Boosted allerede skrevet om. Men i korte træk forventer vi en fire-liters V8’er, der er sat hjælpende strøm til. Eksempelvis i S73e hvor kombinationen af otte cylindre og hybridpakke skulle få den samlede ydelse op over 800 hestekræfter.


Helt droppet V8’eren har Mercedes altså ikke, selvom det allerede er bekræftet, at eksempelvis den næste C63 AMG blot får fire cylindre og en slagvolumen på bare to liter.

Men der bliver altså ikke tale om noget nær det, 73 oprindelig betød i Mercedes-land. Det emblem satte Stuttgart-folkene nemlig på den mægtige SL73. En roadster med 7,3-liters V12 og en ydelse på 525 hestekræfter. Noget der senere fandt vej ned i Pagani Zonda, da mærkets grundlægger Horacio Pagani brød med Lamborghini i 90’erne.

 Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk