720 bilister kørte i armene på politiet – “De mister kørekortet”

Mandag aften kørte 41 biler for stærkt forbi en fotovogn i Rønde. Særligt én havde alt for travlt.
Foto: Rigspolitiet

På en lille uge i oktober mistede flere bilister deres kørekort, da der Syd- og Sønderjyllands slog ned på for høj fart. 

Det lunede godt i statskassen, da Syd- og Sønderjyllands Politi mellem 24. og 30. oktober var på vejene for at slå ned på for høj fart. I alt kørte 720 bilister for hurtigt forbi betjente og ATK-vogne under fartkontrollerne.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Det blev til i alt 126 klip og 16 betingede frakendelser, oplyser politikredsen.

– Antallet af sager viser desværre, at der fortsat bliver kørt alt for hurtigt. Ikke mindst når det står klart, at for høj hastighed er den hyppigste årsag til færdselsulykker med alvorlig tilskadekomst og dødsfald, fortæller vicepolitiinspektør Knud Reinholdt fra Syd- og Sønderjyllands Politis Færdselsafdeling i en pressemeddelelse.

FAKTA OM FOR HØJ FART

Reklameblok:• For høj hastighed vurderes at være den hyppigste årsag til færdselsulykker med alvorlig tilskadekomst og dødsfald.
• I byerne kan selv små hastighedsoverskridelser medføre meget alvorlige personskader hos fodgængere og cyklister, hvis de påkøres.
• Hvis en bilist rammer en fodgænger med 80 km/t. vil ulykken være fatal i 60% af tilfældene. Risikoen stiger til 80% ved 90 km/t.
Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk