714 Hyundaier tilbagekaldt – instrumentpanelet står på hovedet


Nogle Hyundai-ejere oplever for tiden, at deres Santa Fe gør noget meget mærkeligt. Det tager den amerikanske importør nu konsekvensen af.

Det er næppe livstruende, som da bundmåtterne i en række Toyotaer for år tilbage kilede sig ind mellem speederen. Men problemer, som kræver tilbagekaldelser, sker. Også for Hyundai.

I nogen tid er mærkets amerikanske Santa Fe-kunder nemlig stødt på et mærkeligt problem. Det digitale instrumentpanel i SUV-modellen vender ganske enkelt på hovedet.

Det skriver den amerikanske trafiksikkerheds-myndighed NHTSA.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det betyder, at omdrejningstæller, speedometer og alt andet information i panelet står helt forkert. Hyundai har allerede anerkendt problemet, og man har fundet frem til fejlen i biler produceret mellem 25. oktober og 1. december sidste år. Indtil videre er det kun mærkets amerikanske kunder der oplever fejlen.

Mere specfikt mener Hyundai, at problemet opstår, fordi en modstand i bilens elektronik ‘fryser’ i biler der har været parkeret uden for ‘i meget kolde temperature’. Hvordan det så lige kan lade sig gøre, melder historien ikke noget om.

Både Hyundai og de amerikanske trafikmyndigheder opfordrer ejerne af de ramte biler til at køre en tur forbi et værksted hurtigst mulig. Regningen æder Hyundai selvfølgelig.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk