7 biler der aldrig burde have været racerbiler

Volvo 850 BTCC

Nogle biler er bare mere egnede som racerbiler end andre. Men det er jo ikke nogen hindring for at gøre forsøget alligevel.

En pickup-truck er knap så egnet til at køre stærkt på en racerbane fremfor en lav og bred sportsvogn. Men heldigvis gør nogle mennesker alligevel noget skørt ind imellem. Det kan du se herunder.

Vi har samlet 7 meget utraditionelle racerbiler, som i princippet aldrig burde have været brugt til ræs. Men alligevel er flere af dem i dag blevet klassikere, som vi ikke kunne have undværet.

Here we go:Toyota Prius GT5300
Prius var det ultimative øko-signal i mange år. Men her er den ellers populære hybridbil omdannet til ræs med 5,4-liters V8 og 500 hk.

Ssangyong Musso
Mærket Sangyong og ordet pickup-truck giver sådan cirka nul tanker om motorsport. Men her kører en hel stribe med 2,2-liters dieselmotor i sin helt egen klasse. Skørt.

Ferrari 308 GTB Group B
De fleste forbinder Ferrari med formelbiler og superbiler. Men også rally har de deltaget i. Fire af den her type 308 blev bygget til gruppe B-rally.

Peugeot 806 Procar
En stor familieslæde som racerbil? Ja, det forsøgte Pascal Witmeur engang med en 806’er. Den kørte med i et 24-timers løb på Spa. Og blev faktisk nummer 12 ud af 46 biler.

KLIK PÅ NÆSTE SIDE FOR AT SE RESTEN AF LISTEN!Næste side
Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk