62-årig chauffør kørte med betjent hængende på siden af lastbilen

Politi
Foto: Kim Matthäi Leland / Politi.dk

Manden var utålmodig, men nu er han anholdt. Og lastbilen var tæt på at blive konfiskeret.

En chauffør på 62 år var lige ved at få konfiskeret sin vognmands lastbil, da han ikke gad vente længere ved et uheld ved Vejle.

To biler var kørt galt, og politiet var ved at få bilerne væk fra vejen, da den 62-årige chauffør ikke havde lyst til at vente længere. Så han kørte frem, men det var politiet ikke med på.


Så en betjent kravlede op på lastbilens trinbræt for at få chaufføren til at standse. Men det ville han ikke, så lastbilen fortsatte med betjenten hængende udenfor.

Først da betjenten rakte armen ind i kabinen og fik drejet tændingsnøglen, standsede lastbilen, og chaufføren blev anholdt på stedet.

Politiet overvejede, om lastbilen skulle beslaglægges for vanvidskørsel.

“Men det ender det ikke med. Vi kan ikke sige præcist, hvor hurtigt og hvor langt chaufføren har kørt med betjenten hængende udenpå. Men chaufføren er sigtet efter reglerne om fare-forvoldelse, lyder det fra vagtchef Jeppe Tranum fra Sydøstjyllands Politi til vafo.dk.

Chaufføren blev også sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da han råbte bandeord efter betjentene.Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk