FDM: Parkeringspladser skal være større!

Foto: Michael Fousert

I 1974 var en Volkswagen Golf cirka 1,6 meter bred. I 2019 var den på sin syvende generation og cirka 1,8 meter bred. Parkeringspladserne er bare ikke fulgt med.


Bilerne er blevet større, og danskerne er generelt blevet glade for den store SUV. Parkeringspladserne er bare ikke fulgt med. Den seneste vejledning til størrelsen på en p-bås fra Vejdirektoratets side er fra 2009. Og det er et problem, siger FDM til DR.

Og selvom der er nye anbefalinger på vej, de er klar inden nyt år, så er ingen kommuner eller private firmaet forpligtiget til at følge dem.

– Vi ser nogle steder, at man laver båse, der er smallere, end det man anbefaler fra Vejdirektoratet, især på de private pladser, siger chefkonsulent hos FDM, Dennis Lange til DR.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
FDM mener, at p-båsene bør vokse med ti centimeter. Altså fra de nuværende 2,5 meter til 2,6 meter. For det vil, siger bilejernes organisation, gøre, at båsene følger med tiden. På den måde vil der faktisk være plads til nye biler på parkeringspladserne.

Hos parkeringsselskabet Q-Park har man også lagt mærke til, at danskerne køre i større biler. Selskabets administrerende direktør, Alex Pedersen, mener ikke at p-pladsernes størrelse er et problem i dag. Men kommer der nye anbefalinger fra Vejdirektoratet, kan det få betydning for nye parkeringspladser, siger direktøren.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


 

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk