Reklame:

58 bilister kørte i samme fælde: Var 2 km/t fra beslaglagt bil

Politiet var i slutnigen af sidste uge mere synlige end ellers på vejene i Randers og på Djursland. Det var lige ved at koste en bilist både kørekort og bil.

Fra torsdag til lørdag i sidste uge havde færdselsafdelingen hos Østjyllands Politi nok at se til. Man var således til stede på vejene i Randers og på Djursland, hvilket gav bødeblokkene ben at gå på.

I døgnrapporten oplyser politikredsen, at man på de dage skrev 58 bilister for diverse overtrædelser af færdselsloven. Hurtigst gik det for en bilist på Dronningborg Boulevard i Randers. Strækningen, der er en 50-zone, tog bilisten med 98 km/t.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Havde hastigheden været bare 2 km/t højere, kunne politiet været fløjet efter bilen for at beslaglægge den. Bilisten slipper dog ikke helt uden et hak i tuden. Et ordentligt ét tilmed. Hastigheden betyder nemlig, at bilisten skal op til både ny teori- og køreprøve for at beholde førerretten.

LÆS OGSÅ: Politiker vil have flere hundrede, nye fotofælder

Så er der bøden. Den løber op i 6.600 kr. plus et tillæg på 500 kr. til Offerfonden. Er der tale om en bilist, hvor kørekortet er mindre end tre år gammel, udløser hastigheden desuden et øjeblikket kørselsforbud. Men det forhold fremgår ikke at døgnrapporten.

Helt så slemt står det ikke til for de øvrige 57 bilister. Men 10 af dem står alligevel til betingende frakendelser, mens der blev uddelt 31 klip for høj hastighed. Det blev også til klip for ulovlige overhalinger og for brug af håndholdt mobiltelefon.

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?