550 bilister knaldet i kæmpe kontrol


I sidste uge foretog færdselspolitiet en landsdækkende kontrol, der gav pote.

I hvert fald kan 550 danske bilister se frem til at modtage en hilsen fra ordensmagten i deres e-boks. De har allesammen brugte håndholdt telefon under kørsel og fald derfor i en landsdækkende kontrol mod netop den slags fra politiets side.

– Det skal helst gå op for folk, at de ikke skal opføre sig sådan, inden det går galt, for så undgår vi de her rigtig grimme ulykker, siger Christian Berthelsen, der er politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, til Eb.dk

Stort set samme billede
Stort set på samme tidspunkt sidste år foretog færdselspolitiet en ligende kontrol. Og sammenholdt med 2019 ser politiet en kedelig tendens nu.I år blev yderligere 20 personer taget for at snakke i håndholdt mobiltelefon, mens de sad bag rattet af en bil. Noget Christian Berthelsen kalder en ærgerligt.

– Der er desværre ikke den store ændring. Jeg bliver ærgerlig over, at folk ikke forstår alvoren, lyder det fra Christian Berthelsen.

Alliigevel tror politiassisten på, at der bilisterne nok skal ændre adfærd. Men at det hverken bliver i dag eller i morgen.

Udover 550 bøder til billister, som brugte mobiltelefon under kørsel, får 72 personer en bøde for manglende sikkerhedssele, og 63 personer kan forvente en bøde for kørsel frem for rødt/gult lys.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk