55-årig fløj lavt forbi fotovogn – så snuppede staten bilen

foto: politi.dk

I denne uge måtte en 55-årig bilist fra Thisted vinke farvel til sin VW Transporter – bilen tog en dommer fra ham i fredags.

I fredags blev en 55-årig mand fra Thisted dømt for at blæse på færdselsloven. Tilbage i juni fløj manden forbi en landevejsstrækning i nærheden af Hurup. Uheldigvis for ham havde Nordjyllands Politi en fotovogn ude på præcis samme strækning den dag.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Manden måtte køre 80 km/t, men i fotovognen fik operatøren taget et billede af Transporten der kørte mindst 162 km/t. Det skriver Nordjyske.

På den måde gjorde den 55-årige sig automatisk skyldig i vanvidskørsel. Og konsekvensen er til at tage og føle på. Kørekortet må manden undvære i tre år. Desuden skal han tilbringe 20 dage bag tremmer og staten snupper Transporteren.

Mandens forsvarer forsøgte i retten at få underkendt fotovognenes måling. Men det blev afvist. Den dømte vanvidsbilist har nu to uger til at finde ud af, om han vil anke afgørelsen til Landsretten.

Reklameblok:Anklager Palle Fuglsang, der førte sagen for Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi, fortæller til Nordjyske, at han er godt tilfreds.

– Det er det, det koster. Det er en væsentlig skærpelse i forhold til før ikrafttrædelsen af denne her ordning.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk