508,7 km/t i snit – SSC Tautara er verdens hurtigste bil

Faktisk kørte den amerikanske hyperbil enndu hurtigere, men gennemsnitshastigheden er også rigeligt til en rekord.

Amerikanske SSC har kørt hurtigt. Faktisk har de med deres Tautara-model kørt hurtigere end en hver anden produktionsbil i hele verden. 532,7 km/t opnåede de, mens gennemsnittet frem og tilbage over den samme strækning sagde 508,7 kilometer i timen.


Det er markant hurtigere end selv den mægtige Bugatti Chiron Super Sport 300+, og den bil opnåede ‘kun’ 490 km/t én vej. Altså ikke et gennemsnit som er langt mere imponerende.

LÆS OGSÅ: Plugin-hybrider udleder fire gange så meget Co2


Shelby SuperCars, som SSC er en forkortelse af, opnåede derimod en verificeret gennemsnitshastighed på uhyggelige 508,7 kilometer i timen.

Bag rattet af den vanvittige amerikaner sad den britiske vovehals – og racerkører – Oliver Webb. Og faktisk er rekorden sat på præcist det sted, hvor svenske Koenigsegg i 2017 blæste afsted med 447 km/t i snit og en tophastighed på 457 km/t – en rekord…. dengang!

At det hele kan lade sig gøre for SSC, er noget af en bedrift, men en af de primære årsager skal vi selvsagt finde i motoren. Tatutara drives nemlig frem af intet mindre end en 5,9-liters, twinturbo-V8’er, der yder 1.750 hestekræfter, når den fodres med E85-brændsel.