5 ting du nok ikke vidste om Volkswagen


83 års historie gemmer på ting og sager – i Volkswagens tilfælde faktisk også andet og mere end ‘dieselgate’ – vi har fundet en håndfuld interessante facts om giganten fra Wolfsburg.

83 år i branchen fornægter sig ikke. Det gør titlen som en af verdens største bilproducenter heller ikke. Men der er faktisk andet og mere end dieselskandalen at sige om VAG-gruppens Volkswagen-mærke.

Her har vi valg fem facts ud. Men der er mange flere. Vidste du eksempelvis, at Boblen mere eller mindre var Adolf Hitlers idé, som han fik Ferdinand Porsche til at tegne?


Eller at Volkswagen-gruppen tabte 34 millioner kroner, hver gang Bugatti solgte en Veyron til 25 millioner kr.?

LÆS OGSÅ: 5 TING DU – MÅSKE – IKKE VIDSTE OM MERCEDES

Ikke? Måske? Uanset hvad så der her fem interessante ting om Volkswagens historie at dykke ned i. Lad os komme i gang.

Foto: Volkswagen AG

Der sælges en Golf hvert 41. sekund
Sidste år fyldte Volkswagens Golf-model 45 år. Ja, vi ved det. Det er sgu lidt vildt, at der er blevet produceret Golf-modeller afbrudt siden 1974. Imponerende. Men det er ikke hovedpointen her.

Det er derimod det faktum, at der mellem 1974 og 2019 blev solgt 35 millioner eksemplarer af bilmodellen. Eller det der svare til én hvert 41. sekund.

Det er dog stadig langt fra Fords salg af F150-pickup’er. Dem bliver der nemlig købt én af for hver 29. sekund døgnet rundt, 365 dage om året.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at læse videre