5 minutter i opladeren giver 100 km – Audi e-tron GT lyder lovende

Audi e-tron GT

Audi har netop annonceret deres nye e-tron GT, som ikke bare ser godt ud, men også er en direkte konkurrent til Porsche Taycan og Tesla Model S

Nu smider Audi endelig kamouflagen helt på den nye e-tron GT og designet er lige i skabet, hvis du spørger os. E-tron GT deler klart nok en masse komponenter med dens søster, Porsche Taycan, men designet og de mange funktioner er unikke for e-tron.

Audi e-tron GT kan i den hurtigste RS variant prale med 590 hk. Og for at gøre den endnu vildere, så får den med overboost knappen komme helt op på 637 hk, som giver en acceleration fra 0-100 km/t på 3,3 sekunder. Og her skal man lige huske på, at der er tale om en bil på omkring 2.300 kg.

Audi e-tron GT har cirka 470 hk og går fra 0-100 km/t på 4,1 sekunder. RS e-tron GT har cirka 590 hk og går fra 0-100 km/t på 3,3 sekunder. Begge har dertil overboost funktioner, som giver en kortvarig, men mærkbar effektforøgelse.


LÆS OGSÅ: Ferrari FXX-K Evo har 1.036 hk – hør den skrige her!

Audi e-tron GT i to varianter

Begge udgaver af e-tron GT er bygget på samme teknologi som Porsche Taycan og derfor vil præstationerne også se velkendte ud. Begge varianter er udstyret med en dobbelt elektrisk motor, firehjulstræk og et batteri på 93kWh. Det skulle give dem en rækkevidde på henholdvis 472 kilometer til RS e-tron GT og 487 kilometer til den “billigere GT-model.

Selve rækkevidden er ikke noget at skrive hjem om, men det er opladningen til gengæld. De kommer nemlig begge med 800-Volt opladning, med ladestik på begge sider af bilens front. Efter kun 5 minutter i en af de voldsomme opladere, får e-tron GT en rækkevidde på 100 kilometer. Batteriet bliver opladt fra 5-80 procent på 22,5 minutter. Så lige pludselig giver det super god mening at køre elbil, hvis du altså kan finde en af de egnede ladestandere.


Priser på Audi e-tron GT 2021

Forudbestillinger af Audi e-tron GI starter i Danmark den 18. februar. De første vil få leveret Audi e-tron GT i maj 2021. Her ser du priserne på Audi e-tron GT:

  • Audi e-tron GT – pris fra 929.990 kroner.
  • Audi RS e-tron GT – Pris fra 1.419.990 kroner.

Audi e-tron GT Audi e-tron GT Audi e-tron GT