Mitsubishi kan ikke selv. Derfor har japanerne hyret et bare fem år gammelt sideprojekt hos iPhone-producenten Foxconn til at gøre en ny bil køreklar.
Japanske Mitsubishi har indgår aftale med Foxconns datterselskab Foxtron om udvikling af elbilen kendt som ‘Model C’. Produktionen skal foregå på Yulon-fabrikken i Taiwan.
Den taiwanske elektronikgigant Foxconn udvider sin tilstedeværelse i bilindustrien. Nu skal et datterselskab, Foxtron, hjælpe japanske Mitsubishi med at udvikle en ny elbil.
Projektet, der hos Foxconn er kendt som “Model C”, er begyndelsen på samarbejdet mellem de to vidt forskellige firmaer.
Foxconn er globalt kendt for at samle iPhones for Apple. Selskabet har dog i de senere år vist stigende interesse for bilmarkedet.
Det skriver Reuters.
Mitsubishi planlægger at lancere den nye elbil, Model C, i Oceanien. Det forventes at ske i andet halvår af 2026. Der er endnu ingen officielle detaljer om bilens specifikationer.
Hverken ydeevne, rækkevidde eller pris er blevet offentliggjort for Model C. Samarbejdet er altså på et så tidligt stadie, at offentligheden endnu ikke må få meget at vide.
Udviklingen af bilen vil blive varetaget af Foxtron. Foxtron er Foxconns specialiserede afdeling for bilteknologi.
Selve produktionen skal også ske i Taiwan. Meget tyder dog på, at Mitsubishi kobler sig på teknik, som Foxtron allerede har. Hvis bilen skulle bygges fra bunden, vil en deadline allerede i 2026 være urealistisk.
Foxconn vil have mere med bilindustrien at gøre.
Foxconn er en taiwansk kontraktproducent. De bygger primært elektronikprodukter for andre store teknologivirksomheder. Apple er deres mest kendte kunde.
Udover Apple fremstiller Foxconn også elektronik for Dell. Sony og Microsoft er også på kundelisten.
Tidligere har der været rygter om Foxconns interesse i andre bilmærker. I marts forlød det, at selskabet overvejede at købe Nissan. Den historie blev dog afvist.
Foxconns topchef afviste købsplanerne. Og dog. For han ville gerne ‘samarbejde med Nissan’.
Mitsubishis fremtid med med Model C
For Mitsubishi betyder aftalen adgang til Foxconns ekspertise inden for masseproduktion. Hvorfor japanerne ikke kan få andre, mere veletalerede bilmærker med på idéen, melder historien ikke noget om.
Partnerskabet kan signalere en ændring i, hvordan biler designes og produceres. Skulle Mitsubishi slå sig mere sammen med Foxconn kan det udviske grænserne mellem bil- og techindustrien endnu mere end det i dag er tilfældet.
Der er dog også udfordringer. Bilproduktion stiller andre krav end elektronikproduktion. Sikkerhedsstandarder og langtidsholdbarhed er kritiske krav, som forbruger-elektronik endnu ikke skal leve op til på samme måde.
Omvendt er det først nu, at bilimportørerne og bilfabrikkerne i det hele taget er begynde at hoste op med garantier, der er bedre end de sædvanlige to år. Læs mere om det her.
Tak fordi du læste med. Har du set en fejl i artiklen? Så fortæl os det: [email protected]