41-årig fandt hul i loven og stjal 1.000 katalysatorer

En 41-årig mand sidder nu bag tremmer, efter at det kom frem, at han levede af at stjæle katalysatorer. Noget han fandt ud af efter at have fundet et lukrativt hul i en lov.


Susan White er erhvervsdrivende i den amerikanske stat Ohio. Hun har seks biler, og seks gange har hun oplevet at få stjålet katalysatorer. Katalysatorer som ikke bare er et lovkrav, at bilerne kører med. For samfundets langfingrede typer er katalysatorerne også meget værd, fordi de består af ædelmetaller.

LÆS OGSÅ: I Congo ryger de dele fra bil-katalysatorer

Og det har især én mand fundet ud af. Faktisk benytter han et hul i statens lovgivning. 41-årige Tommy D. Cox har ikke bare stjålet en håndfuld katalysatorer. Han har neglet over 1.000, siger myndighederne i staten.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Sådan stjal han
Efter myndighederne opfattelse var Tommy D. Cox, indtil han blev opdaget, lederen af en kriminiel gruppering som stjal tusindevis af katalysatorer i staten. Myndighederne mener, at tyvene satte et såkaldt Apple Airtag, der bruges til finde eksempelvis bilnøgler, på de biler, som de ville stjæle fra.

Senere opsøgte tyvene så bilerne via GPS-koordinater og skar katalysatorerne af udstødningssystemerne. Det blev altså til mere end 1.000 tyverier. Men egentlig burde Tommy D. Cox slet ikke kunne komme af med de mange katalysatorer.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Fandt hul i loven
For statens love siger meget specfikt, at privatpersoner kun må sælge én katalysator til én skrothandler om dagen. Men her lykkedes det Tommy D. Cox at finde et hul i loven. For hvis Tommy D. Cox blev virksomheds-ejer, kunne han sælge lige så mange katalysatorer som han overhovedet ville. Helt uden at bevise, at han faktisk ejer katalysatorerne.

Så Tommy D. Cox blev virksomheds-ejer. Udelukkende sælge de stjålne katalysatorer videre. Nu sidder den 41-årige bag tremmer med 32 sigtelser over hovedet. Han kan dog komme midlertidigt på fri fod igen. Altså hvis han kan finde 4 millioner dollars svarende til 28,2 millioner kroner, som en dommer har sat kautionen til. Det skriver avisen The Columbus Dispatch.

 

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk