Derfor har denne 40 år gamle Mercedes et vanvittigt prisskilt


En komplet restaureret Mercedes-Benz 500 SL skal finde ny ejer. Altså en med dybe lommer. For bilen her koster lidt.

Den nuværende ejer hævder, at bilen blot har kørt 1.450 kilometer. Altså efter at den blev sat i stand. Og det skal koste lidt. Faktisk lige så meget som du kan få en ny SL’er for i Tyskland.

Nemlig 125.000 euro svarende til 930.000 kroner. Det samme beløb kunne du i Tyskland for bare to år siden få en særdeles veludstyret SL for, da Mercedes stadig havde modellen på markedet.

Bare rolig – der kommer en ny til foråret.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:GT’en med stoftaget rullede af samlebåndet i maj 1981. Altså for snart 41 år siden. Og egentlig var modellen primært tænk som et fremstød for Mercedes i USA, men lige denne her er altså bygget og leveret til en køber hjemme i Tyskland. I 2013 blev den komplet restaureret af et firma i Tyskland.

Faktisk brugte de hele året på. Derpå blev bilen solgt til Mercedes-Benz Classic Center Hannover, hvor den blev erhvervet af sin nuværende ejer.

500 SL var toppen af modelprogrammet dengang i 1970’erne. Den trillede af samlebåndet med en ordentlig klump af en V8’er på fem liter. Efter nutidens standarder er de 241 hestekræfter og 402 newtonmeter bestemt ikke prægende. Men dengang var det vilde tal.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

Verdens sikreste ‘cruiser’
R107’eren nød ovenikøbet den hæder, der fulgte med at være ‘verdens sikreste’ GT’er. Altså da den kom frem. Særligt udformede derformationszoner og nakkestøtter i alle udgaver var med til gøre bilen sikker. Altså i datidens målestok.

SL’eren kom i 1971, og den var så stor i en succes for Mercedes, at tyskerne først pillede samlebåndet ned i 1989. På den tid havde fabrikken nået at fremstille 300.175 eksemplarer af modellen, som både kunne fås som cabriolet og coupé.

Hele 68 procent af bilerne blev eksporteret til USA. Denne her var dog ikke én af blandt det store flertal.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at se billeder af SL’eren.

Reklame-video:


Næste side
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk