36 klassiske Corvette’r kan blive dine – budene begynder fra 20 kr.

Fra 3 dollars eller lige under 20 kr. Fra det relativt beskedne beløb kan du sikre dig en af de 36 klassiske Corvette'r, som er blevet reddet ud af  p-klædere i New York.

Fra 3 dollars eller lige under 20 kr. Fra det relativt beskedne beløb kan du sikre dig en af de 36 klassiske Corvette’r, som er blevet reddet ud af  p-klædere i New York.

Historien om disse 36 biler er velkendt – og desværre også en anelse trist læsning. I 1989 købte musikeren Peter Max Corvetterne. Max’ ide var til at forstå. Han ville forvandle hver af de 36 biler – der svinger i årgang mellem 1953 og 1989 – til kunstværker.

De planer blev dog aldrig til noget. Og derfor endte bilerne med at stå hengemt i forskellige p-kældere i New York i årevis. Heldigvis tog nogen sig endelige sammen og fik gjort noget ved ‘problemet‘.

Sådan så bilerne ud, da de blevet hentet ud af deres lange hi i glemslens tåger. Ergo i p-kældre rundt om i New York

Det lykkedes ejerne af p-kælderne at få en aftale i hus med den kendte Corvette-samler Chris Mazzilli på den betingelse at han skulle danne velgørenheden ‘The Corvette Heroes’.Samler penge til soldater
I dag er samtlige biler restaureret, og de er siden sat til salg med det formål at samle penge ind til velgørenhed. Og nu sagde vi jo, at samtlige 36 biler kan blive dine. Det passer ikke helt, for mange af bilerne er allerede væk.

Fra 3 dollars eller lige under 20 kr. Fra det relativt beskedne beløb kan du sikre dig en af de 36 klassiske Corvette'r, som er blevet reddet ud af  p-klædere i New York.
Sådan ser bilerne ud i dag.

Men der er stadig nogle tilbage, og de vil alle sammen blive solgt på forskellige velgørenhedsauktioner, inden år er omme. Til gengæld kan du stadig købe dig et lod i puljen af interesserede købere.

Samtlige dollars, som Corvette’rne indbringer, går direkte til velgørenhedsarbejde til gavn for amerikanske soldaterveteraner.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk