33-årig mand knaldet for gaderæs – får fængselsdom

Foto: Rigspolitiet

Retten i Glostrup har idømt en 33-årig mand fra Greve både fængsels-og bødestraf, fordi han deltog i ulovligt gaderæs i september sidste år.

Fordi han om aftenen 21. september sidste år brugte det offentlige stykke vej Baldersbuen i Hedehusene som racerbane, skal en 33-årig mand fra Greve nu hoste op med 9.000 kroner i bøde. Ligesom det blev til et ubetinget farvel til føreretten i et år.

En fængselsstraf på 30 dage venter ham desuden, hvis han ikke udfører i alt 40 timers samfundstjeneste.

Retten fandt det nemlig bevist, at manden – på en strækning hvor den højst tilladte hastighed er 50 km/t – kørte mindst 118 km/t i et kapløb mod en anden bilist.Det er en hastighedsoverskridelse på 136 procent.

Politiet: Det er særlig hensynsløs kørsel
Specialanklager ved Københavns Vestegns Politi Charlotte Møgelhøj kalder mandens kørsel for særlig hensynsløs.

– Anklagemyndigheden har vurderet, at der med de samlede omstændigheder – arrangeret ulovligt kapkørsel i tættere bebygget område med kraftig acceleration og en væsentlig fartoverskridelse med tilskuere – er tale om en særlig hensynsløs kørsel, og derfor lagde vi op til en fængselsstraf, udtaler specialanklageren i en pressemeddelse.

Den dømte mødte ikke op i retten, men han har nu muligheden for enten at modtage eller anke dommen.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk