32 bilister mistede kørekortet i den samme by


Høj fart er et stort problem i de små byer, vurderer politiet, som sidste år tog kørekortet fra 32 bilister i den samme by.

Kritikerne kalder det statsens pengemaskiner, når politi kigger forbi med fotovogne. Men for andre skaber politiets jagt på fartsyndere tryghed.

Og i en by som Silkeborg-forstaden Allingskovby kan det ligefrem være nødvendigt med kontroller, viser politiets opgørelser. I byen mistede 32 bilister i sidste år således kørekortet på grund af for højt fart.

Det skriver TV2 Østjylland.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:– Vi ser en tendens til, at hastigheden er høj igennem de små landsbyer, hvor der går en hovedvej, som bliver til en byzone, siger vicepolitiinspektør og leder af færdselsafdelingen i Midt- og Vestjyllands Politi Morten Bujakewitz til TV-stationen.

14 gange i løbet af 2021 havde politiet placeret en fotovogn i byen, med det resultat at 3.317 bilister blev målt til at køre for stærkt. 217 gange var farten så høj, at det udløste klip, og 32 bilister må helt vinke farvel til kørekortet.

Socialdemokratiets MF’er Thomas Jensen fortæller til mediet, at han er overrasket over, hvor stærkt der bliver kørt i Allingskovby. Han peger på at løsningen kan være flere stærekasser. Noget flere af Folketingets politikere er enige med ham i – udover Socialdemokratiet vil blandt Venstre nemlig også have flere hundrede stærekasser sat op langs statsvejene i Danmark.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Flere billeder: presse-fotos.dk

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk