286 km/t: Alpina D5 S er verdens hurtigste dieselbil

I næste uge begynder IAA, Frankfurt Motorshow. Alpina bruger ventetiden på at præsentere verdens hurtigste oliebrænder i serieproduktion

Kia har gjort det og nu gør Alpina det samme. Afslører en bil før den officelle debut på Frankfurt Motor Show. Selv hævder den verdensberømte BMW-tuner, at fabrikken medbringer verdens hurtigste serieproducerede dieselbil til 2017-udgaven det traditionsrige bilshow, der har været afholdt siden 1897.

Alpina D5 S, som er baseret på BMW’s nuværende 5-serie, benytter en 3-liters diesel-rækkesekser med tre turboer og commonrail-indsprøjtning. Den samlede ydelse er på 382 hestekræfter og svulmende 800 newtonmeter, som er fuldt tilgængelige allerede fra 1.750 omdrejninger i minuttet.

Den kolossale kraftmængede transmiteres til fremdrift via en ottetrins automatgearkasse og går i asfalten via et firehjulstræk. Det gør D5 S i stand til at spurte fra 0-100 kilometer i timen på sølle 4.4 sekunder.


Sammenlignet med BMW’s egen M55od mangler D5 S godt nok en enkelt turbolader og 7 hestekræfter, men bilen har til gengæld 40 newtonmeter mere til rådighed. Ligesom M55od er begrænset til ‘kun’ 250 kilometer i timen. M550d matcher dog Alpinaen på tidsdistancen, da også denne klarer 0-100 km/t på de 4.4 sekunder.

UNDERVOGN FRA BENZIN’EREN
Sine køreegenskaber skulle D5 S gerne dele med sin benzindrevne samlebåndssøster, B5 Bi-turbo. Begge biler har nemlig samme undervognsopsætning. Det betyder et hav af adaptive-køreindstillinger lige fra komfort over komfort+ til sport. Fjederne er afstivet og gjort kortere, mens Touring-udgaven vil være udstyret med luft bagerst.

Som en del af udstyrsprogrammet tilbyder Alpina sine kunder at tilkøbe Sport Plus-undervognen, der inkluderer medstyrende baghjul og aktiv stabilisering, der eftersigende skulle kunne eliminere krængning i karosseriet. Bilen leveres med 20″-hjul i klassisk mange-egede Alpinadesign svøbt i dæk der måler 255/35 foran og 295/30 bagtil.

SE BILLEDERNE AF D5 S I GALLERIET HERUNDER


Reklame: