24-årig snuppet i 50-zone: Så røg kørekortet og søsterens bil

Arkivfoto: Presse-fotos.dk

En 24-årig mand fra Odense skylder nu sin søster en bil. Et kørekortet har han heller ikke længere, efter politiet mandag formiddag knaldede ham i en 50-zone.

På Silkeborgvej i Aarhus-bydelen Åbyhøj må man højst køre 50 km/t. Det blæste en 24-årig fynbo dog på mandag formiddag. Uheldigvis for ham havde politiet også taget opstilling på Silkeborgvej med en færdselskontrol.

Manden, som bor i Odense, kørte med mindst 111 km/t lige forbi politiet. Alt imens han foretog en overhaling over en spærrelinje. Det fik en motorcykelbetjent til at sætte efter den 24-årige bilist.

Da betjenten fik kontakt til den 24-årige, blev fynboen fulgt tilbage til færdselskontrollen, hvor han ved selvsyn kastede et blik på målingen. I alt løber hastighedsoverskridelse op i en temmeligt alvorlig straf.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Havde haft kørekort i et halvt år
For udover både klip og bøde for den ulovlige overhaling mister den 24-årige på grund af hastigheden helt sit kørekort. Den ubetingede frakendelse af kørekortet – som han i øvrigt kun havde haft i seks måneder –  er dog heller ikke alt. Manden blev nemlig også bedt om at aflevere nøglerne til bilen, han kørte i.

Bilen, som tilhører mandens søster, er nu beslaglagt med henblik på konfiskation. Hvordan han overbragte den nyhed til familien, melder historien i Østjyllands Politis døgnrapport ikke noget om.

Den 24-årige var dog ikke den eneste, der i mandags kørte for stærkt på Silkeborgvej. Tre andre bilister kørte så stærkt, at de nu står til klip i kørekortet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Flere billeder: presse-fotos.dk

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk