Knaldet med 225 km/t – nu har 26-årig ingen bil længere

En 26-årig mand fra Slagelse måtte onsdag aften aflevere sin bil til en færdselsbetjent i en videobil. 

En 26-årig mand fra Slagelse måtte onsdag aften aflevere sin bil til en færdselsbetjent i en videobil. 

For den 26-årige mand gik det nemlig alt for stærkt på Køge Bugt Motorvejen i nordlig retning ved Greve. Det bemærkede en færdselsbetjent i en af politiets videobiler omkring kl. 20.30 onsdag aften.

Betjenten fulgte efter den 26-årige over en længere strækning, og farten blev ikke sat ned. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

LÆS OGSÅ: 18-ÅRIG MISTER KØREKORT DAGEN EFTER SIN FØDSELSDAGPå et tidspunkt blev farten derimod sat op, så videobilen måtte runde 225 kilometer i timen for at følge med den 26-årige. På strækningen er den højst tilladte hastighed 110 km/t. Og da hastigheden lå langt over det, blev den 26-årige mand bag rattet gjort bekendt med, at hans kørsel var en grov overtrædelse af færdselsloven.

Det – som siden marts i år – har været kendt som vanvidskørsel.

Havde lige fået kørekort
Bilisten måtte derfor aflevere både sit kørekort, nøgler og bilen til betjenten i videobilen. Bilen er nemlig beslaglagt med henblik på senere konfiskation. Men som det altid er i den slags sager, skal en dommer se på sagen, før staten må snuppen bilen.

Dog, oplyser politiet, valgte den 26-årige ikke at protestere over beslaglæggelsen.

Ud fra oplysninger på den 26-åriges kørekort kunne betjenten se, at manden så sent som i sommer i år havde bestået både teori-og køreprøven ’til en anden kategori end personbil’, som det fremgår af døgnrapporten.

Den og alle andre kørekortkategorier kan den 26-årige dog godt kigge meget langt efter nu.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk