21-årig vanvidsbilist stoppet af politihund

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Natten til onsdag forsøgte en 21-årig bilist at flygte fra politiet i det nordlige Aarhus. Han kom dog ikke så langt. Heller ikke til fods, da en politihund var med på arbejde.

Natten til onsdag kl.01.06 gjorde en 21-årig sig til vanvidsbilist. En patrulje fra Østjyllands Politi spottede mandens slingerende kørsel på Randersvej. Men blink og horn fik ham ikke til at standse.

I stedet gik jagten via Aarhus’ gader. I politibilen kaldte betjentene på assistance fra centralen. Imellemtiden gassede den 21-årige op, så han nåede tilbage på Randersvej med 120 km/t, her må man højst køre 60 km/t. På stedet er der også ubetinget vigepligt, hvilket bilist blæste på.

Det gik videre ad Skovvangsvej/Aldersrovej og senere passerede manden en strækning med indkørsel forbudt. På Nordre Ringgade gik det mod kørselsretningen. Herfra meldte en hundepatrulje sig i biljagten som endte på en parkeringsplads.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Kvindeligt familiemedlem mister sin bil
Bilisten ville dog ikke umiddelbart åbne døren, indtil han pludselig forsøgte at flygte til fods. Han kom bare ikke ret langt, før en politihund fik løbet ham op. Og så væltede det ellers ned med sigtelser.

Manden, der lugtede af alkohol, havde ikke noget kørekort. Ligesom han havde narko på sig. I alt blev den 21-årige sigtet for:  kørsel uden førerret, for gentagne gange ikke at have efterkommet politiets anvisninger, for kørsel frem for rødt lys, for overtrædelse af hastighedsbegrænsninger og for at have kørt vanvidskørsel.

Det sidste i øvrigt i en bil som ikke er hans egen. Den tilhører en 56-årig kvinde, som manden er i familie med. Det er færdselsloven dog ligeglad med. Bilen blev beslaglagt alligevel. Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Flere billeder: presse-fotos.dk

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk