2022 blev det sløjeste bilsalgs-år siden finanskrisen

Foto: Unsplash.com

Salget af en biltype voksede fortsat i 2022, men det var slet ikke nok til at redde bilsalget herhjemme. 

Danskerne holdt i 2022 i den grad på pengene. Og de penge, der alligevel var i omløb, blev brugt på alt andet end nye biler. Det viser tal fra De Danske Bilimportører. Sidste år blev der således knap solgt 150.000 nye biler i Danmark.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Det laveste antal siden finanskrisen ramte i 2009, og langt efter de 185.000 nye biler som kom på de danske veje i 2021. Og det er i den grad noget, som har kunnet mærkes ude hos bilforhandlerne. Hos De Danske Bilimportører har man dog et bud på årsagen.

– Forsyningsproblemerne dikterede hverdagen i den globale bilindustri, siger direktør for De Danske Bilimportører Mads Rørvig om 2022.

2023 bliver bedre men ikke meget. Det er vurderingen fra Arbejdernes Landsbank, som TV2 citerer. I år vil et sløjt bilsalg dog i lige så høj grad skyldes en generel økonomisk nedgang i samfundet.

Reklameblok:Skal man sige lidt positivt om bilforhandlernes 2022, må det være, at de kunne sælge flere elbiler end tidligere. Der er nu over 100.000 elbiler på vejene herhjemme. Men selv det har altså ikke kunne holde et sløjt år oppe.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk