200 km/t på tre hjul? Intet problem i en gammel Citroen


Indrømmet, i klippet herunder er der faktisk flere gamle franskmænd. Fælles for dem alle er, at de kører hurtigt – og det kun på tre hjul!

Har du stiftet bekendtskab med en Citroen Xantia, ved du også, at den er teknisk set identisk med Peugeot 406. Bortset fra en meget central ting.

LÆS OGSÅ: Minister fastholder fartgrænse på 60 km/t på motorvej

Undervognen. Den er nemlig hydropneumatisk. Det betød, at mange vejhjælps-chauffører forbandede Xantia-ejere langt væk, når Citroen’en brød sammen. Modellen havde det nemlig med at smide hydraulikken og lægge sig genstridigt på maven.Men det betød også, at bilen teknisk set helt uden kunne køre på bare tre hjul.

Hvilket modellen stadig kan. Hvis man da kan finde et eksemplar i nogenlunde stand. Og det er tilsyneladende lidt nemmere i Mellemøsten. I hvert fald køre flere meget hvide Xantia’er op mod 200 km/t på noget motorvej.

I sig selv en præstationen. Men det er nok ikke den mest sikre kørsel i verden.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk