20-årig knaldet for vanvidskørsel – nu ryger kammeratens bil

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Natten til tirsdag måtte en 20-årig mand aflevere nøglerne til en bil som han ikke selv ejer. 


Det var ud på de helt små timer, at rutinetjek udviklede sig til en biljagt i Viby. Klokken 03.24 eftersatte Østjyllands Politi en 20-årig bilist, som ikke havde den store lyst til at tale med ordensmagten.

LÆS OGSÅ: Motorcyklist nægtede at køre med hjelm – så styrtede han og døde 

Undervejs blev der både kørt over for rødt og over 140 km/t. Mere end det dobbelte af de tilladte på strækningen. Til sidst må den 20-årige være kommet til fornuft. I hvert fald trak han ind på en tankstation i Hasselager. Og så begyndte det ellers at regne ned over ham med sigtelser. Det oplyser Østjyllands Politi i mandagens døgnrapporten.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Den 20-årige har nemlig ikke noget kørekort. Han forklarede selv, at det var derfor, han forsøgte at stikke af.  Bilen er i øvrigt ikke hans egen. Den tilhører en 29-årig bekendt. Den bekendte blev af samme grund sigtet.

Ifølge færdselsloven må man nemlig ikke overlade sin bil til en person uden førerret. Det koster 2.500 kr. Og i tilfældet her en beslaglagt bil.

Flere artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk