Reklame:

1938-2019: Her er den sidste VW Beetle nogensinde

Altså lige indtil VW genopliver navnet på en elbil engang i fremtiden

Men for nu er det altså slut. Efter 81 år år – og sjovt nok blot tre generationer – indstiller Volkswagen produktionen af Beetle. Eller Boblen som den hedder på dansk.

Den sidste er allerede produceret. Men faktisk var den første generation, Type 1, den som Hitler beordrede Ferdinand Porsche at bygge, i produktion helt frem til 2003 i Mexico. Hvor også efterfølgeren ‘New Beetle’ kom til verden i 1998, altså endnu mens Type 1 var i produktion.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Den nye Boble nåede både igennem et facelift og en udgave med VR6-motor og 225 hestekræfter, kaldet Beetle RSi, før tredje og sidste generation smed ‘new’-navnet og blot hed Beetle fra 2011 til nu – juli 2019.

LÆS OGSÅ: Verdens dyreste VW Boble har kun kørt 34 km siden 1964

Den sidste Boble er produceret på VW-fabrikken i Mexico, men den skal ikke ud på vejene. Derimod er der allerede gjort plads til den på fabrikkens museum i den mexicanske by Puebla, hvor også fabrikken ligger.

Farvel, Beetle.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

 

 


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?