19-årig mister kørekort og bil – kørte 119 km/t i 50-zone

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Tirsdag aften måtte en bare 19-årig mand aflevere både bil og kørekort til Sydsjællands- og Lollandfalsters Politi – det gik nemlig alt for stærkt.

Tirsdag aften måtte en 19-årig mand fra Møn aflevere både kørekort og bilnøgler, efter han i en byzone i Stensved af en fotovogn blev målt til at køre 119 kilometer i timen.

LÆS OGSÅ: EJER AF BESLAGLAGT LAMBORGHINI – POLITIET HAR 0 BEVISER

Et kvarter efter at den 19-årig havde passeret fotovognen, blev han standset af en patrulje fra Sydsjællands- og Lollandfalsters Politi, som inddrog bilen. Ligesom betjentene tog kørekortet fra den unge bilist.Det skriver politikredsen i en pressemeddelse.

I udgangspunktet kan den 19-årige efter en en meget omtalt ændring af færdselsloven fra marts i år nu betegnes som vanvidsbilist. Rent praktisk står han til en bøde på 5.000 kr. plus et bidrag på 500 kr. til Offerfonden. Dertil kommer, at hans førerret er inddraget de næste tre år.

Ikke den eneste fartsynder
Den 19-årige var ikke den eneste, som kørte for stærkt forbi fotovognen den aften. I alt kørte 39 havde bilister for meget fart på over strækningen. Seks af dem klemte speederen i sådan en grad, at de nu står til klip i kørekortene.

Reklame-video:

– Reglerne gav jo politiet et nyt værktøj i kampen mod fartsyndere. Hidtil stod man til en klækkelig bøde, men nu mister man altså også både bilen og kørekortet. Det får nok nogen til at lette foden fra speederen, men tallene taler desværre deres eget tydelige sprog: Der er stadig for mange, der kører alt for hurtigt derude, siger politiinspektør Tom Trude.

Flere billeder: presse-fotos.dk

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk